fbpx

Loopbaan begeleiding

Wil je werkbaar werk waardoor je energie krijgt?
Wil je een job in lijn met je talenten en sterktes?
Wil je ontdekken welke job bij je past?
Wil je weten wat de volgende stap is in je carrière?
Twijfel je om zelfstandig te worden?
Wil je weten waarom je niet echt voldoening hebt van je werk?

Loopbaanbegeleiding helpt je bij het zetten van concrete stappen om je werkdoel te bereiken en om het beste uit jezelf te halen.

Zet samen met mij de stap naar een job die je energie geeft, waarin je talenten tot hun recht kunnen komen en waar je met plezier naartoe gaat. We gaan samen op zoek naar jouw antwoorden en maken een actieplan voor je doel. Je kan groeien in je huidige job, van job veranderen of zelfs beslissen je eigen zaak te starten. Je hebt veel meer vrijheid dan je denkt.

vrouw aan het werk aan laptop
tijdschema planning

Inhoud

Je bepaalt zelf je koers, dus elk traject voor loopbaanbegeleiding is anders. Thema’s die aan bod kunnen komen:

✅ Je kwaliteiten en valkuilen in kaart brengen
✅ Groei en uitdaging
✅ De arbeidsmarkt verkennen en kijken welke job bij je past
✅ Je balans werk-privé
✅ Relaties in de werkcontext
✅ Herontdekken van je passies en dromen
✅ Onderzoek van je drijfveren

Ook interessant

De Vlaamse overheid wil mensen aansporen om actief over hun loopbaan na te denken en hun carrière in een richting te sturen die meer aansluit op hun persoonlijke talenten en sterktes en geeft daarom subsidies.

Als je een job hebt, kan je elke 6 jaar 7 uur loopbaanbegeleiding volgen met loopbaancheques. Voor je eerste cheque betaal je 40 euro voor 4 uur. Voor je tweede cheque 40 euro voor 3 uur. Dit is erg voordelig want de reële waarde bedraagt veel meer.

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor loopbaancheques: Om in aanmerking te komen voor loopbaancheques moet je op het ogenblik van je aanvraag aan deze voorwaarden voldoen:

☑ Je woont in Vlaanderen of Brussel.

☑ Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.

☑ Je hebt minimum 7 jaar werkervaring (of 2.555 dagen) in loondienst of als zelfstandige opgebouwd over je hele loopbaan.

☑ Je volgde de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding. Meer info over de voorwaarden en het aanvragen van de loopbaancheques, of andere gerelateerde info, kan je terugvinden op de website van de VDAB.

vdab.be/loopbaanbegeleiding

loopbaancheque

Nog vragen?